Βοηθός Μητρότητως – Αγγελική I. Ματζαβινού – Επαγγελματική Βρεφική Φροντίδα και Μουσικοκινητική Αγωγή Παιδιών

Βοηθός Μητρότητως – Αγγελική I. Ματζαβινού – Επαγγελματική Βρεφική Φροντίδα και Μουσικοκινητική Αγωγή Παιδιών

Η Αγγελική I. Ματzαβινού γεννήθηκε στην Ιαπωνία και ζει στην Κηφισιά. Είναι πιστοποιημένη παιδαγωγός από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Eπαγγελματική Βρεφική Φροντίδα και τη Μουσικοκινητική Αγωγή. Από το 2007 εως το 2018 εργάστηκε στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (https://www.hcm.gr/) ως ερμηνεύτρια σχεδιάζοντας και ερμηνεύοντας εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά από 1-3 ετών, παιδιά 3-12 ετών και εφήβους 12-15 ετών.

Σπούδασε Κλασική Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (πιάνο, αρμονία) και στο Ωδείο Athenaeum (αντίστιξη, φούγκα). Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών). Μουσικές σπουδές: Πιάνο, Ανωτέρα Θεωρητικά.

Εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΤ) ως μουσική επιμελήτρια και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (1988-1989). Δίδαξε πιάνο και θεωρία της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (1991-2000).

Έχει εντρυφήσει στην μουσειοπαιδαγωγική, στη μουσική εκπαίδευση καθώς και στην βρεφική/νηπιακή φροντίδα. Στόχος των υπηρεσιών της είναι πρωτίστως η συναισθηματική ισορροπία του παιδιού, η καλλιέργεια της πολλαπλής νοημοσύνης, η ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, η γνωριμία με τις τέχνες και η ελεύθερη και ασφαλής εξερεύνηση του περιβάλλοντος. Παρέχει επίσης διαθεματικές και διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Από το 2018 και μετά εργάζεται ως παιδαγωγός πλήρους και μερικής απασχόλησης σε νεογέννητα, παιδιά και εφήβους. Διαθέτει πιστοποίηση ΚΑΡΠΑ (πιστοποιημένη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών). Συνεργάζεται με καταρτισμένους ψυχολόγους και Ινστιτούτα Ψυχοθεραπειών με σκοπό την διαδικασία αλληλεπίδρασης βοηθώντας οικογένειες στην ενημέρωση και στην αντιμετώπιση θεμάτων, εφόσον χρειάζεται. Η ενεργητική συμμετοχή αμφότερων των πλευρών μπορεί να καταστήσει διαφάνεια και αυθεντικότητα. Παράλληλα ασχολείται ως συγγραφέας, μουσικός, ερμηνευτής, προγραμματιστής εκδηλώσεων. Επίσης ασχολείται στον εκδοτικό χώρο.

Μιλάει Ελληνικά (μητρική γλώσσα), άπταιστα Αγγλικά (C2 Proficiency, Cambridge), Ιαπωνικά (βασικό επίπεδο) και Γαλλικά (βασικό επίπεδο).


  • Πληροφορίες επαφής: Τηλ.: 2108015711 – 694 4905941
  • Email: johannes251@gmail.com