Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Μεταεφήβων

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Μεταεφήβων

Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία δημιουργεί για τον θεραπευόμενο αυτόν τον πολύτιμο χώρο σκέψης μέσα από τον οποίο μπορούν σιγά σιγά, θεραπευόμενος και θεραπευτής μαζί, να ανακαλύψουν τις κατάλληλες λέξεις για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του θεραπευόμενου ώστε να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού του. Δημιουργεί τον χώρο στον οποίο μπορεί ο ‘Ανθρωπος να υπάρξει ελεύθερα και ειλικρινά, με όλες του τις σκέψεις και συναισθήματα, όποιες και όποια και να είναι αυτά.

Νέοι δρόμοι μπορούν να ανοίξουν εκεί που πριν υπήρχε αδιέξοδο, λύσεις να βρεθούν σε θέματα που φαίνονταν άλυτα και καταστάσεις απώλειας ή δυσκολίας στις σχέσεις με τους άλλους, ή/και στην σχέση με τον εαυτό του, που πριν ήταν αφόρητες, να γίνουν βιώσιμες και να δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο να προχωρήσει προς μια πιο ικανοποιητική και δημιουργική ζωή.

Η κατανόηση των καταστάσεων και εμπειριών που έπλασαν και συνεχίζουν να πλάθουν τον χαρακτήρα και την αντίληψη του θεραπευόμενου ως έχει αυτή σήμερα, το πώς δηλαδή έφτασε ως εδώ και το τι του συμβαίνει εδώ και τώρα, είναι πολύ σημαντική ώστε να νιώσει πιο δυνατός και ικανός να διαπραγματευτεί και να αντεπεξέλθει στις τωρινές δυσκολίες που του φέρνει η ζωή, αλλά και σε παλαιότερα τραύματα που ακόμη τον ταλαιπωρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.


Πως θα πρέπει να λειτουργήσω κατά την πρώτη συνεδρία; Ο θεραπευόμενος πριν να επισκεφθεί τον ειδικό θα πρέπει να έχει αποφασίσει να είναι ανοιχτός και ειλικρινής όσον αφορά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα προβλήματα του. Η επιτυχία της θεραπείας στηρίζεται στην ποιότητα της θεραπευτικής συμμαχίας που σταδιακά θα καλλιεργηθεί.

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Ο λόγος της ύπαρξης αυτού του πλαισίου είναι η διατήρηση της αίσθησης της ασφάλειας, της συνέπειας και της σοβαρότητας του ψυχοθεραπευτικού ταξιδιού. Το πλαίσιο ισχύει κατά το πλείστον το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται γενικότερα εντός και εκτός της Ελλάδας.


Πόσο διαρκεί μια θεραπευτική συνεδρία;

Η θεραπευτική συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά. Η ψυχοθεραπευτική ώρα ξεκινάει πάντα την συμφωνημένη ώρα και τελειώνει την συμφωνημένη ώρα.


Γιατί οι φίλοι και η οικογένεια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ψυχοθεραπευτή;

Οι φίλοι ή η οικογένεια δεν είναι επιστημονικά εκπαιδευμένοι να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας. Η συμβουλή των φίλων είναι πολύ διαφορετική από αυτή του θεραπευτή.Πολλές φορές μπορεί να σας πουν αυτό το οποίο πραγματικά θέλετε να ακούσετε για να μην διαταραχθεί η σχέση σας ή θα σας δώσουν μια συμβουλή βασισμένη στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες. Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής όμως θα σας βοηθήσει να βρείτε τις δικές σας απαντήσεις με το να σας κινητοποιήσει να αντιληφθείτε εσείς τι είναι σωστό για εσάς.


Έδρα: Χαλανδρίου 6Α, 15343 Αγία Παρασκευή

Τηλέφωνο: 2111179630


 

 • Psychotherapy is also available in English and Germany language

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Μεταεφήβων

 • Διαπροσωπικές σχέσεις
 • Αντιμετώπιση άγχους / stress
 • Επίτευξη προσωπικών στόχων
 • Διατροφικές διαταραχές 
 • Διαχείριση αλλαγών
 • Ερωτικές σχέσεις
 • Καταθλιπτική διάθεση
 • Σεξουαλικά θέματα 
 • Ενίσχυση αυτοεκτίμησης
 • Εργασιακό stress / burnout
 • Διαχείριση θυμού
 • Προβλήματα γάμου