Ελληνόφωνη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική για Έλληνες του Εξωτερικού

Ελληνόφωνη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική για Έλληνες του Εξωτερικού

Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική στην σύγχρονη εποχή

Η σελίδα απευθύνεται σε κατοίκους του εξωτερικού που επιθυμούν ελληνόφωνη ψυχοθεραπεία μέσω του προγράμματος Skype με Ψυχολόγους/Ψυχοθεραπευτές οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (πληροφορίες παρακάτω).

Στην online ψυχοθεραπεία, θεραπευτής και θεραπευόμενος αξιοποιούν την σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία και να πραγματοποιηθεί, σε πραγματικό χρόνο αν και από διαφορετικό χώρο, θεραπευτική συνεδρία. Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από οποιοδήποτε μέρος δίνοντας έτσι πρόσβαση στη θεραπεία σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέλευσης ή δεν έχουν στην περιοχή τους κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία.

Αρχική Επικοινωνία

Επικοινωνήστε στο onlinepsychotherapy4greeks@gmail.com είτε έρθετε άμεσα σε επαφή με έναν από τους δύο ψυχολόγους και επικοινωνήστε είτε μέσω email είτε τηλεφωνικά στα, παρακάτω, στοιχεία επικοινωνίας (σε ποια χώρα μένετε; τι ηλικία έχετε;). Θα ακολουθήσει τηλεφωνική συνέντευξη πριν την έναρξη των συναντήσεων/συνεδριών.

Τα στοιχεία σας αποτελούν μέρος του απορρήτου και ποτέ δεν θα δοθούν σε τρίτους.

 


Ενημέρωση και Πληροφορίες

 

 

 

 

Η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και το τι συμβαίνει μέσα τους. Μέσα από αυτή την διαδικασία, ο άνθρωπος έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία διάδραση και μέσα από αυτήν να εξερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους σε ένα ασφαλές και μη επικριτικό περιβάλλον, όπου είναι ελεύθερος να φέρει όλα αυτά που τον απασχολούν από στιγμή σε στιγμή. Για τον κάθε άνθρωπο, το ταξίδι της ψυχανάλυσης είναι εντελώς διαφορετικό και προσωπικό. Για πολλούς, η ψυχική οδύνη βασίζεται στην δυσκολία κατανόησης και αποδοχής του αληθινού εαυτού, των συναισθημάτων που νιώθει και των σκέψεων που κάνει.

 

Πώς λειτουργεί η Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία;

 

 

 

Δημιουργεί τον πολύτιμο χώρο σκέψης μέσα από τον οποίο μπορούν σιγά σιγά, θεραπευόμενος και θεραπευτής μαζί, να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα ώστε να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόηση της δυσκολίας του και της αθέατης πλευράς του. Δημιουργεί τον χώρο στον οποίο μπορεί ο άνθρωπος να υπάρξει ελεύθερα και ειλικρινά, με όλες του τις σκέψεις και συναισθήματα, όποιες και όποια και να είναι αυτά. Νέοι δρόμοι μπορούν να ανοίξουν εκεί που πριν υπήρχε αδιέξοδο, λύσεις να βρεθούν σε θέματα που φαίνονταν άλυτα και καταστάσεις απώλειας ή δυσκολίας στις σχέσεις με τους άλλους, ή/και στην σχέση με τον εαυτό του, που πριν ήταν αφόρητες, να γίνουν βιώσιμες και να δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο να προχωρήσει προς μια πιο ικανοποιητική και δημιουργική ζωή. Η κατανόηση των καταστάσεων και εμπειριών που έπλασαν και συνεχίζουν να πλάθουν τον χαρακτήρα και την αντίληψη του θεραπευόμενου ως έχει αυτή σήμερα, το πώς δηλαδή έφτασε ως εδώ και το τι του συμβαίνει εδώ και τώρα, είναι πολύ σημαντική ώστε να νιώσει πιο δυνατός και ικανός να διαπραγματευτεί και να αντεπεξέλθει στις τωρινές δυσκολίες που του φέρνει η ζωή, αλλά και σε παλαιότερα τραύματα που ακόμη τον ταλαιπωρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

 

Τι είδους Ψυχοθεραπευτή να επιλέξω;

 

 

 

Μερικές φορές η επιλογή εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο επισκέπτομαι έναν ειδικό, ενώ άλλες φορές είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης. Θα πρέπει ο θεραπευτής να έχει εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα συναφή με τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Το πιο σημαντικό όμως είναι να καλλιεργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας και να νιώσει ο θεραπευόμενος ότι ο ειδικός είναι εκεί για αυτόν και μπορεί να τον βοηθήσει.

 

Πως μπορώ να γνωρίζω ότι ο θεραπευτής που επιλέγω είναι ο κατάλληλος για μένα;

Έχει μεγάλη σημασία από τις πρώτες συνεδρίες να νιώσετε ασφάλεια θέτοντας στον εαυτό σας τα εξής ερωτήματα:

  1. Πόσο άνετα μπορώ να μιλήσω;
  2. Φαίνεται άνθρωπος τον οποίο μπορώ να εμπιστευτώ;
  3. Με ακούει πραγματικά;
  4. Μου δημιουργεί την αίσθηση ότι γνωρίζει το αντικείμενο;
  5. Αισθάνομαι άνετα μαζί του;

 

Πως θα πρέπει να λειτουργήσω κατά την πρώτη συνεδρία;

 

 

 

Ο ενδιαφερόμενος, πριν να επισκεφθεί τον ειδικό, θα πρέπει να έχει αποφασίσει να είναι ανοιχτός και ειλικρινής όσον αφορά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα προβλήματα του. Η επιτυχία της θεραπείας στηρίζεται στην ποιότητα της θεραπευτικής διάδρασης που σταδιακά θα καλλιεργηθεί.

 

Τηρείται το απόρρητο κατά την ψυχοθεραπεία;

 

 

 

Το επαγγελματικό απόρρητο του ψυχολόγου αποτελεί θεσμό κοινωνικά, νομικά και ηθικά κατοχυρωμένο. Ο ψυχολόγος πρέπει να τηρεί απόλυτη εχεμύθεια για όσα αντιλαμβάνεται κατά την άσκηση του επαγγέλματος του. Μόνο σε εξαιρετικές προβλεπόμενες εκ του νόμου περιπτώσεις ο ψυχολόγος υποχρεώνεται να άρει το απόρρητο (π.χ. αυτοκτονικότητα – Ο κίνδυνος να «μετουσιωθεί» η ιδέα της αυτοκτονίας σε πράξη).

 

Πόσο διαρκεί έκαστη θεραπευτική συνεδρία;

 

Η θεραπευτική συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά.

 

Γιατί οι φίλοι και η οικογένεια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ψυχοθεραπευτή;

Οι φίλοι ή η οικογένεια δεν είναι επιστημονικά εκπαιδευμένοι να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας. Η συμβουλή των φίλων είναι πολύ διαφορετική από αυτή του θεραπευτή. Πολλές φορές μπορεί να σας πουν αυτό το οποίο πραγματικά θέλετε να ακούσετε για να μην διαταραχθεί η σχέση σας ή θα σας δώσουν μια συμβουλή βασισμένη στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει να βρείτε τις δικές σας απαντήσεις με το να σας κινητοποιήσει να αντιληφθείτε τι είναι σωστό για εσάς.


Παναγιώτα Σαμπάλου – Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια MSc

http://psychoanalytic-therapy.gr

  • Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία.
  • Συνεργαζόμενο Μέλος στα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΠΕΚΕΙΝΑ – Ψυχαναλυτική Πράξη – https://www.epekeina.gr/

Έδρα: Υμηττού 16, Πλατεία Δημοκρατίας Χολαργός (στάση μετρό Χολαργός).


Βιογραφικό:

Ψυχολόγος – Άσκηση θεραπευτικού έργου, από το 2014, στην Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Μεταεφήβων ως ιδιώτης Ψυχολόγος.

Συνεργαζόμενο μέλος στα προγράμματα «Επέκεινα –  Ψυχαναλυτική Πράξη» https://www.epekeina.gr/

Member of  IARPP – International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy) http://iarpp.net/

Ομιλήτρια στο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ο ρόλος της Συμβουλευτικής», στις 5-7 Απριλίου 2014. Παρουσίαση εργασίας με θέμα: «Η τεχνική της βέλτιστης ματαίωσης στον παθολογικό Ναρκισσισμό». https://www.elesyp.gr/index.php/news-4

Ομιλήτρια στο 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας στις 02 και 03 Οκτωβρίου του 2021. Τίτλος Συμποσίου: «Διασχίζοντας τον Ωκεανό της Ατομικής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας». Αντικείμενο μελέτης: «Το νοσταλγικό συναίσθημα του γιού στην απουσία του Πατέρα» https://relationalandgroupsymposium.gr 

Κατέχει πτυχίο του Τμήματος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου για όλη την επικράτεια από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Κλινικές δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο (CAT) και την Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Σχεσιακή Ψυχανάλυση (Relational Psychoanalysis). Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας. https://www.relationalgrouptherapy.gr/

Συμμετοχή στις Εισαγωγικές Διαλέξεις ΙΖ 2023/204 της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας https://elpse.com/

Συμμετοχή σε προσωπική ατομική ανάλυση, ομαδική θεραπεία και εποπτεία ως ασκούμενη ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα. Συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια σε συνεργασία με το Yalom Institute USA https://www.relationalgrouptherapy.gr/

Συμμετοχή στο διατμηματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εισαγωγής στην Θεωρία και Πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (για την οργάνωση του συνεργάζονταν, για ένα χρόνο, το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαίτειο και το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας Αθηνών). Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2016-2017 στο κοινοτικό κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2016-2017 με θέματα που αφορούν την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Άσκηση θεραπευτικού έργου στον οργανισμό ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) – http://www.okana.gr/  – Άσκηση θεραπευτικού έργου στο Ψυχιατρικό τμήμα Δαφνίου Ξενώνας Πύλη – http://www.psyhat.gr/


Πληροφορίες και Βιογραφικό

 

 

 

 

Αναστασία Γαλακτίδου – Κλινική Κοινωνική λειτουργός/Ψυχοθεραπεύτρια

https://www.anastasiagalaktidou.gr/

 

  • Συνεργαζόμενο Μέλος “ΕΠΕΚΕΙΝΑ – Ψυχαναλυτική Πράξη”
  • Εκπ. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΑΟ&ΟΨ)
  • Μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (EFT-Greek Network)
  • Μέλος Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)

Βιογραφικό:

Η Αναστασία Γαλακτίδου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός MSc – Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και δουλεύει ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά με έφηβο και ενήλικο πληθυσμό. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ειδικεύτηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας πραγματοποιώντας την άσκησή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών “Δρομοκαΐτειο”. Έχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού και είναι μέλος του ΣΚΛΕ – Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση και ερμηνεία σύγχρονων ψυχομετρικών εργαλείων προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού παίδων & ενηλίκων της Ison Psychometrica.Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχικής υγείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, του Προγράμματος «Αριάδνη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψ.Ν.Α Δαφνίου και το Πρόγραμμα “Επέκεινα-Ψυχαναλυτική Πράξη”, όπου διατελεί συνεργαζόμενο μέλος.Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Συντροφικής και Ενδοοικογενειακής Βίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους από το Ελληνικό Δίκτυο EFT (EFT-Greek Network).Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Ομαδική Ανάλυση και Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΑΟ&ΟΨ).Έχει κλινική εμπειρία σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Π. Φαλήρου, ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου) συμμετέχοντας στις διεπιστημονικές ομάδες διάγνωσης και θεραπείας.

Επί 7 συνεχόμενα έτη εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου, όπου διαχειρίστηκε πάνω από 800 περιστατικά γυναικών, παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν ψυχοπιεστικά / τραυματικά γεγονότα (π.χ. κρίσεις πανικού, απώλεια, διαζύγιο). Συγχρόνως, υλοποιεί εξωτερικές συνεργασίες (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, εναρμόνισης οικογενειακής/προσωπικής ζωής, επαγγελματικής εξουθένωσης και διαχείρισης εργασιακών σχέσεων.Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό συνεδρίων-σεμιναρίων, έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στο επιστημονικό βιβλίο `Στρες`. Προσωπική Ανάπτυξη και Ευημερία” και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε σχετικά περιοδικά. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και βιωματικές δράσεις σε σχολεία για την πρόληψη της συντροφικής βίας. Επί του παρόντος προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως, κατόπιν ραντεβού.